Umenie jesť a milovať

Umenie jesť a milovať

Žáner: Romantická dráma

Verzia: České titulky

Jazyk podujatia: Francúzština

Trvanie: 134 minút (02:14)

Rok výroby: 2023

Krajina pôvodu: Francúzsko

Prístupnosť: nevhodné pre vekovú skupinu maloletých do 15 rokov

Réžia: Tran Ahn Hung • Hrajú: Juliette Binoche, Benoît Magimel, Pierre Gagnaire, Jan Hammenecker, Jean-Marc Roulot

Program


Film „Umenie jesť a milovať“, ktorý je pastvou pre oči a poctou francúzskej gastronómii, rozpráva príbeh gurmána Dodina a jeho šéfkuchárky Eugénie, ktorí spoločne oživujú kulinárske skvosty.

V hrnci buble lahodný vývar, ostrý nôž krája čerstvo natrhané bylinky a o kúsok ďalej v bielom víne odpočíva čerstvo ulovená ryba. Píše sa rok 1885. V rozľahlom dome v údolí Loiry sa začína ďalší deň a kuchárka Eugénie (Juliette Binoche) od skorého rána pobehuje po kuchyni. Výsledkom jej jedinečného talentu a lásky k vareniu sú neuveriteľne chutné jedlá. Už dvadsať rokov pracuje pre slávneho gurmána Dodina (Benoit Magimel). Spoločne hľadajú a nachádzajú nové recepty, objavujú chute a zdieľajú lásku ku gastronómii. Za tie roky sa medzi nimi vytvorilo silné puto úprimnej lásky. Dodin by chcel, aby sa Eugénie stala jeho manželkou. Ona však odmieta, nechce prísť o svoju slobodu. Veď ich spolužitie je také dokonalé. Trávia spolu dlhý čas, skúmajú a hľadajú recepty. Nie je to lepšie ako akékoľvek manželstvo? Dodin je však tvrdohlavý, a tak sa rozhodne urobiť niečo, čo ešte nikdy neurobil: varí pre ňu. Možno mu potom povie áno. Snímka získala Cenu za najlepšiu réžiu na MFF Cannes 2023. Recepty k filmu pripravil Pierre Gagnair, svetoznámy šéfkuchár a držiteľ 14 michelinských hviezdičiek.

Galéria

Plagát

Zostaň informovaný o našich novinkách

Prihlás sa do nášho newslettra a budeme ti zasielať novinky priamo na e-mail.

Digitalizáciu, modernizáciu a uvádzanie filmov v Kine Nostalgia finančne podporil Audiovizuálny fond.

Kino Nostalgia je členom skupiny EUROPA CINEMAS.

Pre lepšie prispôsobenie obsahu pre Vás, bezpečnosti, meraniu štatistík návštevnosti a lepšej spätnej väzbe tento web používa cookies. Klikaním a navigovaním po stránke súhlasíte s tým, že zbierame o Vás anonymné informácie cez cookies. Viac informácií o používaní cookies na našej stránke nájdete tu.